Amsterdams bedrijf in Smart City Innovaties laat Las Vegas de toekomst zien tijdens CES2020

Prins Constantijn en Mona Keijzer nemen Lightwell mee naar ‘Champions League’ onder de tech-events

Amsterdam, 17 oktober 2019 – Lightwell is als 1 van de 50 meest veelbelovende scale-ups geselecteerd om deel te nemen aan het vooraanstaande tech-event CES2020, het wereldwijde ‘epicentrum’ van technologische innovatie. Techleap, de belangrijkste ondersteuner van de tech-economie in Nederland, ziet het Smart City Innovatiebedrijf als belangrijk onderdeel van de delegatie die Nederland in Las Vegas onder leiding van Prins Constantijn (ambassadeur van Techleap) en Staatssecretaris Mona Keijzer vertegenwoordigt. ,,Het is een grote eer om als een van de beste scale-ups te worden geselecteerd.” zegt CEO Peter-Paul Metz.

Al jaren werkt Lightwell aan futuristische Smart City-oplossingen. Zo ontwikkelde het bedrijf een modulaire lichtmast (de Lightmotion) waar optioneel een laadpunt voor de elektrische auto of -fiets, 5g, een kentekenscanner, wifi en milieusensoren op aangesloten kunnen worden: de perfecte ‘zakmesoplossing’ in de openbare ruimte. Lightwell ontwikkelde ook diervriendelijke verlichting en allerlei vergelijkbare duurzame en innovatieve Smart Cityproducten. ,,We richten ons op de smart city van de toekomst”, zegt verkoopdirecteur Virgil Warnars. ,,We helpen steden oplossingen te vinden voor de moderne vraagstukken waar zij mee te maken hebben.”

Spectaculaire ontwikkeling

Lightwell ontving de invitatie vooral op basis van de ontwikkelde e-laadoplossingen voor voertuigen. De uitnodiging voor CES2020 is met trots ontvangen door het Amsterdamse bedrijf. Dat de techonderneming de wereld in Las Vegas mag laten zien waartoe Nederland in staat is, voelt als een verdere stap in de volwassenwording van Lightwell, vindt Metz. Het toont volgens hem de groeipotentie. ,,We hebben ons zodanig relevant ontwikkeld dat we nu klaar zijn voor een event als CES in Las Vegas. We zijn gegroeid op het gebied van ervaring, kennis, inzicht, techniek en onderzoek. Het is een grote eer om nu als een van de beste scale-ups te worden geselecteerd.”

Voorsorteren op maatschappelijke veranderingen

Lightwell beweegt altijd mee met maatschappelijke veranderingen of probeert hierop te anticiperen. Momenteel komt er in Nederland een nieuwe wet aan om 5G-integratie mogelijk te maken. Dat maakt het mogelijk om 5g in lichtmasten of bushokjes te integreren, iets waar Lightwell rekening mee houdt in de productontwikkeling. Daarnaast moeten vanaf 2025 alle nieuw gekochte scooters elektrisch zijn. Er rijden nu ongeveer één miljoen scooters rond, dus de vraag naar EV laadoplossingen voor scooters zal exponentieel groeien. Uiteindelijk verwacht Warnars dat Nederland ongeveer 3 miljoen laadpunten nodig zal hebben voor elektrische voertuigen. Nederland blijft nu steken op ongeveer 200.000 laadpunten, dus er is nog een lange weg te gaan. ,,Lightwell is klaar voor die toekomst. Onze sterke punten zijn namelijk onze innovatiekracht, de moderne mindset en ons open ecosysteem, een cocktail die ons flexibel maakt. We ontwikkelen onze Lightmotion hardware bijvoorbeeld zodanig dat gemeenten er met hun eigen systemen op kunnen inpluggen. Zo bewegen we in elk project mee met lokale ontwikkelingen en ontstaan er steeds leukere technologische oplossingen met steeds betere resultaten.”

Over Lightwell

Lightwell is een hardware-systeem integrator en productiebedrijf. Het kijkt naar welke technologie beschikbaar is en analyseert wat de trends zijn. Daarop ontwerpt Lightwell een product dat een antwoord is op deze lange-termijnprojecties. De LightMotion is zo’n product, waarbij Lightwell de ruimte laat voor partners om alle beschikbare en gewenste Smart City ambities via technologie te realiseren. Zo geeft de Nederlandse onderneming de wereld vorm met geïntegreerde laadoplossingen die naadloos aansluiten op de maatschappij van vandaag en morgen. Lightwell levert geen clouddiensten, analyseert geen big data, zal geen communicatienetwerk exploiteren en creëert geen regels en voorschriften om interoperabiliteit te bereiken.

“Lightwell beschouwt de lichtmast als het fundament voor een Smart City. En daarmee dé oplossing voor het Parijse Klimaatakkoord.”

Over Lightmotion

Lightwell biedt een allround product aan dat in één keer kan voorzien in deze behoefte: de LightMotion. Een lichtmast, volledig goedgekeurd door de Nederlandse netbeheerders, waar mensen een auto of e-bike aan kunnen opladen. Daarnaast is het optioneel om milieusensoren, kentekenscanner, 5g, wifi en een dome-camera toe te voegen. Dit maakt het product modulair en dus een fundament voor toekomstige Smart City Innovaties. Warnars: ,,Lightwell beschouwt de lichtmast als het fundament voor een Smart City. En daarmee als dé oplossing voor het Parijse Klimaatakkoord. We hebben met Lightmotion de afgelopen jaren pilots en innovatietrajecten geïnitieerd bij diverse gemeenten in binnen en buitenland. De resultaten zijn zodanig veelbelovend en een toonbeeld voor Nederlandse techontwikkeling, dat we als een van de meest innovatieve bedrijven geselecteerd zijn om mee te reizen naar CES in Las Vegas. Ons product staat als een huis.”

www.lightmotion.nl www.lightwell.eu