Employes lanceert toegankelijke online salaris en HR-tool voor ondernemers

De Amsterdamse Salaris en HR-startup Employes introduceert, een jaar na het ophalen van een investering van 350 duizend euro, een complete en toegankelijke Saas-applicatie voor het MKB. Ondernemers kunnen hiermee voortaan met gemak zelf de salarisadministratie doen en zo veel geld besparen.

Bedrijven die gebruik maken van Employes kunnen vrijwel alles zelf regelen in het systeem. Bijvoorbeeld als het gaat om snel en efficiënt de verloning doen, maar ook het vastleggen van de gegevens van nieuwe werknemers, inclusief het bijhouden van verlof. Het doel van Employes is om ondernemers de mogelijkheid te geven om zelf de salarisadministratie te doen. “We bieden een online oplossing die voor iedere ondernemer te begrijpen is”, zegt oprichter Rob Kroezen. “Uit eigen ervaring weet ik hoe complex en ouderwets bestaande salarispakketten zijn.”

Modern ondernemen

In de afgelopen jaren, waarin Rob zelf met meerdere ondernemingen ervaring op deed, zag hij een duidelijke ontwikkeling in het ondernemerslandschap. Daar waar voorheen veel zaken die als te ingewikkeld werden beschouwd, uit handen werd gegeven, neemt de ondernemer nu juist steeds meer het heft in eigen handen met moderne tools. Dit was voor Rob dan ook de opmaat om een dergelijke tool te ontwikkelen.

Digitale oplossingen

Het idee voor Employes ontstond ruim twee jaar geleden. Rob had voor zijn gespecialiseerde fotobedrijf wegens succes meerdere mensen aangenomen. Hij verbaasde zich direct al over de manier waarop salarisverwerking plaats vindt. “Veel aspecten van de zogeheten ‘accountancystraat’ zijn ronduit ouderwets en ingewikkeld”, meent Kroezen. Jonge ondernemers zijn gewend aan oplossingen als Moneybird, waarmee ze zelf hun boekhouding kunnen regelen. Voor salarisadministratie zijn ze vaak nog wel afhankelijk van een accountant of payroll-bedrijf. “Loonstroken worden soms zelfs nog per post verstuurd. De bestaande aanbieders van salarissoftware lopen zeker tien jaar achter als het gaat om digitale oplossingen voor ondernemers.”

Meest gebruiksvriendelijke platform voor salarisverwerking

Met het idee dat het een stuk beter kan, ging Rob Kroezen vervolgens samen met Marius van den Oever (CTO & technical co-founder) aan de slag en zo ontstond Employes. “Wij zien wel steeds meer dat de bestaande aanbieders moderniseren maar die focussen zich vaak op de functies voor accountants. Iets waar de ondernemer niet op zit te wachten. Veel accountants zijn nog niet echt in beweging te krijgen voor nieuwe oplossingen omdat ze daarmee hun verdienmodel potentieel verliezen.“ Na de eerdere investering van €350.000, maakt Employes zich nu op voor een nieuwe investeringsronde. “Onze ambitie is om het meest gebruiksvriendelijke platform voor salarisadministratie te worden waardoor wij het leven van de ondernemer écht een stuk beter zullen maken”, aldus Kroezen.