Voorjaarsmenu Café De Tropen

Vanaf 14 februari: Balinese rituelen, objecten en moderne kunst in het Tropenmuseum

Dit voorjaar op het menu van café De Tropen: Balinese maissoep, saté lilit en spekkoek espresso Martini

Amsterdam – 7 februari 2020. In het Amsterdamse Tropenmuseum gaat op 14 februari de Expo Bali – behind the scenes van start. In aansluiting op deze kleurrijke, inspirerende en indrukwekkende expositie zorgt het naastgelegen museumcafé De Tropen de komende maanden voor nog een extra dimensie; bezoekers kunnen Bali niet alleen zien en beleven maar nu ook proeven…

BALI tentoonstelling

Van 14 februari 2020 t/m 10 januari 2021 is de expositie BALI – behind the scenes te zien in het Tropenmuseum; een reis naar Bali, waarbij de bezoeker rituelen ontdekt die je als toerist niet snel zal ervaren. Je krijgt inzicht in de koloniale geschiedenis, bekijkt bijzondere objecten en maakt kennis met het inspirerende werk van moderne Balinese kunstenaars.

Balinese maissoep, saté lilit en gado gado

De menukaart van café De Tropen is geïnspireerd op andere culturen en verandert voortdurend op basis van beschikbaarheid van verse en lokale ingrediënten uit Amsterdam Oost. In aansluiting op Bali – behind the scenes serveert café De Tropen nu ook verschillende Balinese gerechten zoals huisgemaakte maissoep, saté lilit en een broodje gado gado.

Nippen van Indonesische cocktails

Met de lente in aantocht zal ook het terras bij De Tropen binnenkort een perfecte pleisterplaats zijn om na te borrelen na afloop van je museumbezoek. In samenwerking met het creatieve Amsterdamse bedrijf T’s Organic Vodka zijn verschillende Indonesische cocktails ontwikkeld; blik nog even terug op de mooiste indrukken terwijl je nipt van je Bali Martini, Pandan Mule of Spekkoek Espresso Martini…

Over café De Tropen

De Tropen is zeven dagen per week open voor ontbijt, lunch en borrel van 9.00 – 18.00 uur, m.u.v donderdag van 9.00 – 20.00 uur en het weekend van 10.00 – 18.00 uur. Het is een levendige, hippe hotspot in Amsterdam-Oost die het Tropenmuseum, het Oosterpark en Koninklijk Instituut voor de Tropen met elkaar verbindt. Het café – met een riant zonnig terras – is onderdeel van KIT. Dus elke vegan bitterbal of Indonesische cocktail, ieder taartje van Kuyt draagt bij aan de duurzame projecten van het instituut, aangezien de winsten van De Tropen daar naartoe stromen.

Voor meer informatie kijk op: www.amsterdamdetropen.nl