In de Bijlmerbajes: flamboyante haute couture voor wereldse vrouwen

26 maart 2020: JAILED

by SheSuit & Ronald Kolk

Amsterdam, 27 februari 2020 – Op donderdag 26 maart vindt de modeshow JAILED plaats; een nieuwe samenwerking tussen power label SheSuit en de vermaarde couturier Ronald Kolk. Verwacht smashing jurken, stijlvolle tailormade kleding voor zakenvrouwen, luxe ladylike smokings maar ook de ultieme combinatie voor studentes die op zoek zijn naar een outfit voor hun bul uitreiking. De collectie is even verrassend als de locatie: de wasserette van de Bijlmerbajes. Tijdens een feestelijke catwalk-lunch komt de gloednieuwe collectie hier tot leven.

Wereldse vrouwen

SheSuit is een bedrijf dat vrouwen de mogelijkheid biedt hun persoonlijke kledingstijl te ontwikkelen en op maat te laten maken. Iedere vrouw is uniek en daarom wordt ook ieder SheSuit ontwerp exclusief met en voor haar ontworpen… Personal Couture. “Geen vrouw is immers hetzelfde en dat is maar goed ook,” aldus oprichter en directeur Angelique Koopmans. Ze weet waar ze het over heeft: ze begon haar werkzame leven in de technische industrie, maakte een bliksemcarrière in de zakenwereld om in 2007 SheSuit te beginnen, maatkleding voor vrouwen. “Uit frustratie eigenlijk. Omdat ik geen kleding kon vinden, die ik mooi én passend genoeg vond om mijn internationale gesprekspartners in tegemoet te treden”.

Duurzaam & tijdloos; SheSuit & Ronald Kolk

“We geloven dat als de kleding die je draagt past bij wie je bent en waar je voor staat en als dat beeld congruent is met jouw boodschap, jij gezien en gehoord wordt. SheSuit heeft als missie om getalenteerde, bijzondere, energieke en ambitiueze vrouwen zichtbaar te maken”. Zakenvrouwen, politici, vrouwen met en zonder publieke functie maar ook studentes die iets speciaals willen voor hun bul uitreiking, kiezen dan ook voor een tailor made ontwerp van SheSuit. Omdat het persoonlijk is, op het lijf gesneden, duurzaam, tijdloos en een leven lang meegaat. Om te laten zien dat krachtig niet saai of keurig hoeft te zijn maar evengoed uitbundig en flamboyant, is voor de lente van 2020 een samenwerkingsverband aangegaan tussen SheSuit en de vermaarde couturier Ronald Kolk. Op 26 maart wordt de nieuwe gezamenlijk ontwikkelde collectie geshowd in de wasserette van de Bijlmerbajes. Op deze spraakmakende locatie zijn tijdens een lunch de 36 verrassende haute couture stukken te zien.

Over Ronald Kolk

‘Mode moet plezieren’, zo definieert de bekende Nederlandse couturier Ronald Kolk (1950) mode. Zijn stijl wordt omschreven als ‘flamboyant’, ’theatraal’ en met gebruik van bijzondere stoffen en materialen. De Hagenaar startte zijn loopbaan in New York, leerde het vak bij wijlen Frank Govers en werkte ruim vier jaar voor Mart Visser voordat hij uiteindelijk in 1998 zijn eigen couturehuis oprichte. Zijn expressieve, uitbundige ontwerpen dragen bij aan het zelfvertrouwen van vrouwen en halen het meisje in de vrouw naar boven. Naast zakenvrouwen en Les Grandes Dames uit de internationale showbizz, waaronder Liesbeth List en Grace Jones, werkte hij voor de show- en theaterwereld van New York, kleedde het Nationaal Ballet en de Nederlandse Opera. In 2018 besloot hij zijn salon aan de Overtoom te sluiten en zich te richten op bedrijfskleding en op samenwerkingen met fashion labels die op zoek zijn naar a touch of female power.

Over SheSuit

SheSuit is in 2007 opgericht door Angelique Koopmans. Wat begon als een klein bedrijfje met enkele modellen, groeide in dertien jaar uit tot een omvangrijke collectie met duizenden trouwe klanten uit binnen- en buitenland. Er wordt samengewerkt met de beste Internationale stoffen leveranciers ter wereld. Bij SheSuit is alles handgemaakt en van Nederlandse bodem; productontwikkeling en productie vindt in eigen huis plaats. Van het ontwerpen van de technische tekeningen, het maken van de patronen tot het knippen, verwerken en stikken van alle benodigde stoffen en materialen, tot het unieke couturestuk gereed is. Omdat het vak van couturier een uitstervend ambacht is, biedt SheSuit jaarlijks aan tientallen stagiaires van mode academies de mogelijkheid het vak te leren. Daarmee slaat het bedrijf een brug naar de toekomst; opdat het handwerk niet verloren zal gaan. SheSuit gelooft in het belang van evenwicht tussen ecologische, sociale en economische waarde.

Kijk voor meer informatie op: www.shesuit.com