Moongro rekruteert voor ondernemend Nederland

“Alvast voor u gerekruteerd: 5.000 jonge professionals!”

Vier bedrijven slaan handen inéén om ondernemend Nederland op weg te helpen

Amsterdam, 6 april 2020. Een viertal Nederlandse bedrijven verwacht dat alle bij de uitvoering van het pakket noodmaatregelen betrokken instanties op korte termijn voor een forse capaciteitsuitdaging komen te staan. Het gaat om detacheringsbedrijf Welten, recruitmentbureau Moongro, opleider Dukers & Baelemans en digitaal leerbedrijf Hubper. Zij sloegen de handen inéén en zijn erin geslaagd een team van maar liefst 5.000 jonge hoogopgeleiden klaar te stomen om mee te helpen bij het snel, goed en efficiënt verwerken van de enorme hoeveelheid aanvragen voor steun. En nu de hulpvraag nog…

Snelheid is geboden

Uitvoerende partijen, zoals het UWV, de belastingdienst, RVO, gemeenten en banken zullen straks voor de uitdaging komen te staan om de honderdduizenden tot miljoenen aanvragen van noodlijdende Nederlandse ondernemers gladjes te laten verlopen. “Het lijkt er echter op dat er nog onvoldoende zicht is op de druk die dit met zich mee gaat brengen en wat de impact is op de verschillende organisaties, die normaal gesproken al forse capaciteitsuitdagingen hebben”, zegt directeur Oscar Bieleveld van recruitmentbureau Moongro.

Aanvragen

“Als er niet snel en adequaat gereageerd wordt op de enorme stroom aanvragen, dan heeft dat op korte termijn grote consequenties voor onze economie. De ambitie van het kabinet om met miljardensteun de economische schade van de Coronacrisis te beperken is te prijzen, maar als de uitvoering ernstige vertraging oploopt, komt het noodpakket voor veel ondernemers en bedrijven te laat en zijn de consequenties nauwelijks te overzien. Om dit te voorkomen zullen alle zeilen moeten worden bijgezet en de inzet van een grote groep goed opgeleide jonge professionals kan hierbij enorm helpen”, aldus CEO Chris Baelemans van Welten.

Krachten bundelen

“Door onze krachten te bundelen willen we een relevante bijdrage leveren aan de bescherming van banen en inkomens en het opvangen van de gevolgen van de Coronacrisis voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven”, zegt Baelemans. Bieleveld vult aan: “Ruim een week geleden zijn wij een nationale campagne gestart om jonge hoogopgeleiden bij elkaar te brengen die per direct kunnen helpen bij de verwerking van de hulpaanvragen met betrekking tot de economische noodmaatregelen. Inmiddels hebben wij ruim 5.000 CV’s ontvangen van jonge professionals met een HBO of WO-achtergrond, die actief hebben gesolliciteerd om per direct te komen helpen bij de verwerking van de aanvragen.”

Na een uitgebreide selectie, screening en onboarding worden de professionals door middel van een digitale bootcamp (bestaande uit virtual classrooms, e-learningmodules en digitale toetsing) opgeleid, waarna zij snel kunnen worden ingezet bij de uitvoering van de diverse noodmaatregelen. Tijdens de werkzaamheden zullen de jonge professionals op afstand worden begeleid en gecoacht.

De vier organisaties – met elk hun eigen expertise – slaan nu de handen inéén om hier een oplossing voor aan te dragen door een groot aantal hoog opgeleide direct inzetbare arbeidskrachten te rekruteren (Moongro), een opleiding voor het uitvoeren van de werkzaamheden te ontwikkelen (Dukers & Baelemans), om deze opleiding op afstand uit te voeren vanuit een digitale leeromgeving (Hubper) en de professionals een volledige arbeidsrelatie te bieden (Welten).

OVER DE RECRUITER:

Moongro is voor jong, hoogopgeleid talent in Nederland een belangrijk oriëntatieplatform voor een vaste baan. Maandelijks maken tussen de 60.000 en 100.000 jonge hoogopgeleiden gebruik van ons platform, waardoor het voor ons als een logische stap voelde om op korte termijn te helpen om duizenden jonge, hoogopgeleiden bij elkaar te brengen”.

OVER HET LEERPLATFORM:

Hubper is het nieuwe online leerplatform. Wij maken leren altijd en overal toegankelijk en inzichtelijk. Voor het creëren van content in elke vorm en het ontwikkelen van kennis en vaardigheden binnen iedere organisatie”.

OVER DE OPLEIDER:

Dukers & Baelemans is al ruim 30 jaar dé opleider van professionals binnen de financiële sector. Wij helpen financieel professionals in een veranderende omgeving controle te houden over hun carrièrepad”.

OVER DE DETACHEERDER:

Welten is al ruim 30 jaar de partij voor capaciteitsoplossingen binnen de financiële sector. Door het werven, selecteren, opleiden en continu ontwikkelen van professionals speelt Welten voortdurend in op de snel veranderende omstandigheden in de sector. Door de jonge professionals vervolgens op te leiden en te coachen volgens onze maatstaven, kunnen wij een kwalitatieve oplossing bieden die veel verder gaat dan simpelweg handjes leveren”.