Nederlands bedrijfsleven roept op tot systeemverandering. En gaat samenwerken om dit voor elkaar te krijgen.

Amsterdam, 20 mei 2020 – Vandaag lanceren meer dan 100 Nederlandse bedrijven en DuurzaamBedrijfsleven de slagvaardige community Change INC.: voor meer vertrouwen in de toekomst. Want de toekomsteconomie is dichterbij dan je denkt. Change INC. laat zien hoe veel bedrijven de toekomst vandaag al in de praktijk brengen, hoe ze hun klassieke businessmodellen veranderen en hoe ze daar succes mee boeken. Andere bedrijven worden opgeroepen om onderdeel te worden van verandering en samen de toekomst van Nederland versneld vorm te geven.

Deze tijd wijst ons meer dan ooit op de weeffouten in onze economie en maatschappij. De economie is op zoek naar nieuw vertrouwen en bestaansrecht. En de maatschappij moet anders worden ingericht.

Morgen wordt vandaag bedacht: systeemverandering en samenwerking zijn key

Change INC. brengt in beeld dat de toekomsteconomie dichterbij is dan je denkt. Bedrijven die vandaag al de oplossingen voor een betere toekomst ontwikkelen worden verbonden door Change INC. Daarnaast krijgen ze een podium op Change-Inc.com, het platform voor het bedrijfsleven van vandaag én morgen.

De toekomstmakers van Nederland verbinden we actief aan elkaar. Grote veranderende bedrijven en slagvaardige scaleups. Het draait om samenwerken en krachten bundelen voor een slimme, schone en stevige toekomsteconomie. Met een duidelijke call to action: verander mee en wordt onderdeel van de toekomst op Change-Inc.com.

Van HAK tot Grolsch, van Jaarbeurs tot Protix

Change INC. bestaat uit 100 toekomstmakers , waaronder DSM, Grolsch, Rabobank, Zwitserleven, HAK, Protix, Faber Halbertsma Group en Plus Retail. Veelbelovende scaleups, die ook veel snelheid geven aan de toekomst, als Lightyear One, LandLife Company en True Price. Met koplopers als Meiny Prins, Louise Vet, Annemieke Roobeek, Jaap Korteweg en Roland Pechtold.

Niet denken in problemen, maar in kansen

Yoeri van Alteren, oprichter en directeur DuurzaamBedrijfsleven: “Deze coronatijd heeft ons duidelijk laten zien dat snelle verandering wel degelijk mogelijk is. En noodzakelijk. We maken ons zorgen over de toekomst en zijn bang voor een economische crisis. Met Change INC. wil ik vertrouwen wekken in de toekomst. Morgen wordt vandaag bedacht.”

“Veel bedrijven zijn vandaag al bezig met het vormgeven van de toekomsteconomie. Bij DuurzaamBedrijfsleven belichten we dagelijks de mooiste ondernemers, de schoonste technologieën en de krachtigste bedrijven. Met Change INC. hebben we de belangrijkste toekomstmakers verbonden. En met Change-inc.com kan iedereen onderdeel worden van die toekomst.”

“Change INC. start de beweging met meer dan 100 bedrijven. Maar hoe breder de community, hoe groter de impact. Verander mee en wordt onderdeel van de toekomsteconomie. Change-inc.com is het platform voor het bedrijfsleven van vandaag én morgen.”

Over DuurzaamBedrijfsleven

DuurzaamBedrijfsleven werd in 2012 opgericht en is hét businessplatform voor succesvol duurzaam ondernemen. DuurzaamBedrijfsleven versnelt de verduurzaming van de Nederlandse economie door duurzame initiatieven zichtbaar te maken en bedrijven tot actie aan te zetten. Om te inspireren, informeren en activeren maakt DuurzaamBedrijfsleven elke dag ijzersterke content. Met resultaatgerichte evenementen, effectieve matchmaking, gratis tools en op maat gemaakte diensten helpt DuurzaamBedrijfsleven bedrijven bij elke stap op de ladder van succesvol duurzaam ondernemen.