Terras dubbel zo groot, bij mooi weer BBQ

Nieuw en weer open: de binnentuin van De Tropen!

Amsterdam, juni 2020… Amsterdam is sinds 1 juni een fantastisch groen en zonnig terras rijker; gasten – groot én klein – kunnen nu rond de vijver in de mooie binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen aan het Oosterpark ontbijten, koffie-en, lunchen, tea-en, borrelen, dineren én bij mooi weer staat chef Hans Ribbens er achter de barbecue. Het buitenterras van De Tropen is nu twee keer zo groot geworden. En dus dubbel zo zonnig!

Binnentuin met barbecue

Per 1 juni is er ruimte binnen in café De Tropen, buiten op het hoger gelegen terras met prachtig uitzicht op het Oosterpark en nu dus ook in de zonnige en kindvriendelijke binnentuin. “Het wordt extra leuk nu we in de binnentuin gasten ontvangen. Overdag is het er heerlijk met veel zon en groen, ’s avonds is het net een sprookjestuin. Al met al werken we nu op de meest bijzondere én relaxede plek van Amsterdam, zo pal aan het park”, zegt een opgetogen Louisa de Ridder, Food & Beverage manager van het Koninklijk Instituut voor De Tropen. “Met als extra publiekstrekker onze chef die bij mooi weer in de binnentuin achter de barbecue staat!”. De Tropen is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur.

Huisgerookt

Ook de menukaart straalt iets zonnigs uit en biedt voor elk wat wils; van een croque monsieur tot gegrilde knakworstjes met heksenkaas en gepofte aardappel voor de kinderen, van een broodje rendang met zoetzuur tot een poké bowl met huisgerookte zalm. “Die zetten we eerst 24 uur in de pekel van bruine suiker met zeezout en daarna wordt deze twee keer koud gerookt. We zijn er aardig druk mee en dat proef je”, zegt chef Hans Ribbens enthousiast.

Over De Tropen

De Tropen is onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), dat zich richt op duurzame ontwikkeling. Of het nu gaat over het beter opsporen van tuberculose in Bangladesh, het vergroten van de toegang tot financiële diensten in Marokko of de strijd tegen kind huwelijken in Malawi, KIT is ermee bezig. Dit financieren wij mede door onze horeca en de evenementen die wij organiseren in De Tropen. Zo draagt ieder biertje of maaltijd een beetje bij aan een betere wereld.