MEDICATIE GRATIS EN DISCREET THUISBEZORGD IN AMSTERDAM

Zuidas Apotheek lanceert MedicatieThuis app

Amsterdam, 18 augustus 2020 – De Amsterdamse Zuidas apotheek combineert meer gemak voor de patiënt met meer efficiëntie voor de apotheker en introduceert de MedicatieThuis app. Deze nieuwe app, gelanceerd in samenwerking met de stichting HappiApp, maakt het mogelijk om herhaalmedicatie gratis thuis te laten bezorgen in de regio Amsterdam waar elke Amsterdammer gebruik van kan maken. Aanjager is de apotheker Daan Jansen van de Zuidas apotheek die als eerste in Amsterdam met een app komt waar het volledige proces van registratie, aanvragen en ontvangst van medicatie op afstand te regelen is. Door COVID-19 is de automatisering van de zorg, met als oogmerk doeltreffend en veilig op afstand te werken, relevanter dan ooit. Net als bij het afhalen van herhaalmedicatie verzorgt de apotheek alles keurig, alleen worden de checks nu op afstand uitgevoerd.

Binnen 48 uur thuisbezorgd

Met de MedicatieThuis app is op je beurt wachten in de apotheek verleden tijd en dat is wel zo prettig in de anderhalvemetersamenleving. De app is bedoeld om mensen te ontzorgen door het verkrijgen van herhaalmedicatie eenvoudiger en veiliger te maken. Medicatie wordt binnen 48 uur thuisbezorgd na scannen van je ID en de barcode op de verpakking via de app. De bestellingen worden vervolgens telefonisch geverifieerd en veilig verwerkt. Studenten en andere vrijwilligers bezorgen discreet en volgens de RIVM richtlijnen aan huis. Een uitkomst voor patiënten met chronische klachten, voor wie het dankzij deze nieuwe app niet langer noodzakelijk is regelmatig naar de apotheek te komen. En ook voor de apotheker zijn er voordelen, aangezien er vooruit gepland en dus efficiënter gewerkt kan worden.

Persoonlijke aandacht op afstand

Marjan Terpstra, eigenaar van de Zuidas apotheek, over de introductie van de MedicatieThuis app: “Er staan regelmatig rijen in de apotheek en in veel gevallen gaat dat om mensen met herhaalrecepten. Dat moet toch efficiënter kunnen, dacht ik. Daarom ben ik samen met mijn collega Daan Jansen aan de slag gegaan om de MedicatieThuis app te ontwikkelen. En toen was daar COVID-19 en werd het thuisbezorgen van herhaalmedicatie opeens nog een heel stuk relevanter. Bij de Zuidas apotheek omarmen we e-health, maar alleen als dat betekent dat mensen meer gemak ervaren zonder in te boeten aan kwaliteit van zorg. Persoonlijke aandacht is ontzettend belangrijk en ik geloof dat we dat op deze manier ook op afstand kunnen blijven bieden!”

De MedicatieThuis app is gratis te downloaden via de Apple App Store of Google Play Store. Kijk voor meer informatie op ​www.medicatie-thuis.nl​.

Over de Zuidas apotheek

De Zuidas apotheek is er voor bewoners van de buurt, maar ook voor mensen die op de Zuidas werken en de bedrijven die er gevestigd zijn. Vanuit de gedachte dat farmaceutische dienstverlening altijd moet aansluiten op de behoefte, worden mensen geholpen met advies en medicatie op een manier die bij ze past. Dit doen zij door dienstverlening op maat en met persoonlijke aandacht. Uitgangspunten daarbij zijn snelheid en het leveren van goede service, bij voorkeur met behulp van digitale tools. De Zuidas apotheek is samen met de Lairesse apotheek en de Koninginne apotheek onderdeel van Ovidius Pharma & Care. Zorgondernemer en apotheker Marjan Terpstra is oprichter en eigenaar van Ovidius Pharma & Care. Voor meer informatie zie ​www.zuidasapotheek.nl​.