LinkPizza TikTok

Ook Generation Z is nu aan boord!

Breder bereik voor grootste influencer netwerk van Nederland

Nieuw: TikTok influencers op LinkPizza

Amsterdam, oktober 2020 – Met het openstellen van LinkPizza voor TikTok creators wordt LinkPizza het grootste influencer platform van Nederland waarop influencers en merken elkaar kunnen vinden en samenwerken. De toevoeging van TikTok creators in het portfolio van LinkPizza-influencers levert ook significant extra bereik op in de ongrijpbare Generation Z. In totaal verwacht LinkPizza binnen een jaar een totaal bereik te behalen van ruim 200 miljoen Nederlanders. Ruim voldoende om ieder B2C-merk van passend bereik in de juiste doelgroep te voorzien.

‘Digital natives’ bereik je via TikTok

TikTok is een app die sociale media en muziek combineert en waarmee op eenvoudige wijze korte video’s kunnen worden gemaakt. TikTok is met name razend populair bij tieners – de zogeheten Generation Z. Met het openstellen van het LinkPizza platform voor TikTok creators, wordt het voor merken nog makkelijker om op grote schaal met deze jonge ‘digital natives’ (generatie Z) te communiceren en ze te inspireren. Met 4,5 miljoen actieve gebruikers in Nederland, is TikTok een serieuze speler in het marketinglandschap geworden.

De eerste TikTok campagnes

Inmiddels zijn via LinkPizza de eerste TikTok campagnes voor adverteerders in de maak. Zo zet SmartRope sportieve TikTokkers in om hun slimme springtouw uit te proberen en hun ervaringen te delen met hun volgers. Op deze manier willen ze met korte, aansprekende video’s jonge sportievelingen bereiken en hen enthousiasmeren voor hun innovatieve product.

TikTok creators aan het roer

LinkPizza biedt merken en TikTok creators een platform om elkaar te ontmoeten en samen te werken aan creatieve campagnes die met de juiste tone of voice hun gezamenlijke doelgroep inspireert. Met een aandachtsspanne van acht seconden vallen traditionele media zoals radio, print en TV al snel buiten het interessegebied van digital natives. Daarnaast is het als marketeer lastig om in de huid te kruipen van deze jonge doelgroep. Door op de expertise en creativiteit van TikTok creators te vertrouwen en hen de boodschap van je merk te laten vertalen naar de taal die hun doelgroep spreekt, weet je zeker dat deze goed overkomt.

HeartSugar

Gita Hartzuiker- a.k.a. ‘@HeartSugar op TikTok- over merken op TikTok: “Veel trends op TikTok ontstaan rondom challenges en producten. Denk aan skincare producten die viral gaan door TikTok influencers, waardoor ze wekenlang uitverkocht zijn. Waar op andere platforms het aantal volgers heel belangrijk is voor je bereik, werkt het bij TikTok anders. Daar kunnen alle accounts TikToks creëren die viral gaan. Door het algoritme van TikTok lijken gebruikers sneller verleid te worden door content van creators die ze nog niet kennen. Hoe groot of klein je ook bent; wanneer je als TikTok creator goed weet wat je doelgroep aanspreekt, is er een grote kans op een groot bereik.”

Klaas Joosten (CEO LinkPizza) over TikTok creators: “Wat we al eerder hebben gezien op Facebook en Instagram, is dat onze content creators echt begrijpen wat hun volgers willen zien. Ze zijn experts op het gebied van content marketing en kennen de social media platforms als geen ander. Ook op TikTok is het juist zo bijzonder dat je op de creator kunt vertrouwen om de boodschap goed over te brengen. LinkPizza faciliteert deze samenwerking door middel van een slim platform en maakt samenwerkingen meetbaar. Zo creëer je een efficiënt en schaalbaar model voor influencer marketing”

Over LinkPizza

Steeds meer bedrijven zien de voordelen van gestroomlijnde inzet van content creators voor hun branding, vindbaarheid en sales. LinkPizza is in 2017 gestart als platform voor adverteerders die willen samenwerken met gevalideerde Nederlandse influencers. Deze kun je selecteren op aandachtsgebied, specialisme en bereik. Zij hebben een eigen tariefkaart (mediakit) en komen met een voorstel op basis van een geplaatste briefing; het is een marktplaats die influencer marketing makkelijk, schaalbaar en meetbaar maakt. LinkPizza.com faciliteert het hele proces van zoeken en selecteren van creators tot aan het reviewen en meten van de resultaten. Het platform meet real time alle resultaten van de campagnes, zodat op elk gewenst moment de voortgang en het resultaat van de campagne gemonitord kan worden. Inmiddels hebben ruim 2.600 adverteerders de weg naar influencer marketing via LinkPizza gevonden. linkpizza.com

TikTok influencers LinkPizza