Jos hummelen vertelt…

Een dag op het kantoor van Fair Focus

Wat gebeurt er de hele dag op een kleinschalig en persoonlijk PR-bureau? Ik mocht als freelancer een paar dagen meedraaien bij Fair Focus en dit is wat mij opviel.

Annelies, founding mother, is iemand die snel is afgeleid. Maar minstens zo snel pakt ze de draad weer op. Dan kijkt ze je scherp aan en luistert ze, ik ben het brandpunt. Pling-Plingel-blieb… Trrrrrrrrrring. Verschillende apparaten op het bureau, in haar tas en jas zijn zo ingesteld dat ze zoveel mogelijk herrie maken. Maar het richtpunt van haar blik blijft mijn gezicht en wat ik wil zeggen, de rest kan wachten.

Succes

Marliek komt binnen gevallen met in haar kielzog Amira. Haar stem is helder en haar blik al even priemend. Ze zegt het zakelijk: “Shesuit komt morgen in het Algemeen Dagblad en in Het Parool.” Annelies kijkt op van de ronde tafel, die onder een foto van een bos staat. Ze straalt en geeft wat high fives weg. “Dat gaan we vieren!” Intussen gaat haar telefoon af, ik kan niet inschatten of het een LinkedIn bericht, een mail of een wordfeud is. De printer kotst wat paperassen uit. Een PR-plan voor weer een heel ander bedrijf.

Amira wil nog even overleggen over waar de fotograaf van het AD nou precies heen moet. Maar Annelies was alweer aan het appen met een CEO van bedrijf nummer drie. Ze draait haar stoel een kwartslag, bril in d’r haar en een praktische suggestie voor onze stagiair.

Een dag bij Fair Focus is een dag waarbij verschillende, vaak kleine bedrijfjes, voorbij komen. Er hard wordt gewerkt voor het succes van die bedrijven, maar dat wordt wel gevierd. S’middags heeft Annelies wat voor de domibo gehaald. We zijn benieuwd naar de krant van morgen.