PERSBERICHT:

TOP 20 MEEST GEVRAAGDE SOFTWARE-VAARDIGHEDEN VOOR 2021

Kampala, april 2021 – Om aspirant-ontwikkelaars een idee te geven van op welke software talen ze zich moeten concentreren om een carrière te beginnen, heeft Tunga de TOP 20 van de meest gevraagde software vaardigheden voor 2021 samengesteld. Waar zijn bedrijven momenteel naar op zoek en wat zijn ze bereid om te betalen? Met de kennis uit dit onderzoek kunnen bedrijven binnen enkele dagen hun software team samenstellen met ervaren Afrikaanse ontwikkelaars.

The TOP 20 for 2021:

1. Perl
2. Ruby
3. C++
4. Python
5. SQL
6. C#
7. Java
8. Javascript
9. C
10. Bash/Shell/Powershell
11. Scala
12. PHP
13. TypeScript
14. HTML/CSS
15. VBA
16. Swift
17. R
18. Objective-C
19. Go
20. Kotlin

Goede impressie

Ernesto Spruyt, CEO van Tunga, over de TOP 20: “Als Tunga willen we graag Afrikaans talent aan de Europese markt koppelen. Dus waar moeten we ons op concentreren? Voor onze TOP 20 hebben we een gewogen rangschikking gemaakt op basis van het aantal openstaande vacatures, salarisniveaus en het ‘salaris momentum’. Deze drie aspecten samen zouden een goed beeld moeten geven van welke software vaardigheden het komende jaar het meest gevraagd zijn. Zowel Perl als Ruby zijn talen die over het algemeen als ‘passé’ worden beschouwd, maar toch blijkt de vraag daarnaar nog steeds hoog. Dus hoewel ze op de lange termijn misschien niet de meest populaire talen meer zullen zijn, zijn ze dat voorlopig nog wel!”

Vacatures, salarissen en marktvraag

Het onderzoeksteam van Tunga heeft allereerst gekeken naar talen die voorkwamen in vacatures, variërend van ongeveer 2.500 aanvragen voor Golang tot 84.000 voor Python. SQL kwam net achter Python binnen, maar werd in veel gevallen gevraagd in combinatie met tal van andere vaardigheden. De top drie wordt compleet gemaakt met Java. De volgende stap in het onderzoek was om te kijken wat bedrijven bereid waren aan een ontwikkelaar te betalen. Het inhuren van een Scala-, Go- of Perl-ontwikkelaar is het duurste. Hoewel Go misschien niet letterlijk een van de meest gevraagde software vaardigheden is, is het zeker een van de relatief meest schaarse vaardigheden. Waar de absolute vraag groot is, is het aanbod van ontwikkelaars die bekwaam zijn in die talen over het algemeen ook aanzienlijk, dus de salarisniveaus zeggen iets over de relatieve vraag. De vraag naar Perl-, VBA- en C ++ -ontwikkelaars heeft het meeste momentum; ze worden steeds moeilijker te vinden en dus stijgt de prijs die de ontwikkelaar kan vragen.

Onderzoeksmethode

De beschikbare en bestudeerde gegevens hebben betrekking op de Verenigde Staten, maar omdat daar veel technologische trends worden geïnitieerd, wordt in dit onderzoek aangenomen dat ze een goede weergave zijn van wat er wereldwijd gebeurt – kruiscontroles bevestigen deze veronderstelling. Het onderzoek was gebaseerd op gegevens van StackOverflow, Dice en Indeed.com.

Gegevens werden verzameld over twintig software talen die uit de StackOverflow-enquête werden gefilterd op basis van waargenomen populariteit en beschikbare gegevens. Dit zijn: Bash, Shell,  Powershell, C, C #, C ++, Go, HTML, CSS, Java, Javascript, Kotlin, Objective-C, Perl, PHP, Python, R, Ruby, Scala, SQL, Swift, TypeScript, VBA .

Over Tunga

Met kantoren in Oeganda, Nigeria en Nederland en een netwerk van ruim 400 softwareontwikkelaars verspreid over heel Afrika, helpt Tunga meer dan 175 bedrijven – zowel startups als grotere bedrijven – aan IT-personeel en software-outsourcing. Door klanten op een snelle en betaalbare manier te matchen met de ervaren Afrikaanse softwareontwikkelaars uit haar talentenpool stelt Tunga deze experts in staat te groeien, succesvol te zijn en een eigen plek in de internationale tech sector in te nemen. Tunga is in 2015 opgericht als initiatief van sociaal ondernemer Ernesto Spruyt en Butterfly Works. Zie voor meer info: www.tunga.io.​

Noot voor de redactie:

Het staat je uiteraard vrij om de link naar de blog over ons onderzoek in je publicatie te vermelden: https://tunga.io/african-software-developers-best-countries-for-sourcing/.

Voor meer informatie of afbeeldingen in hoge resolutie kunt u onze perskamer bezoeken of contact opnemen met onze woordvoerder: Annelies Putman Cramer (Fair Focus Communicatie), Tel: +31 (0)6 53215475, E-mail: annelies@fairfocus.nl