Press release:

Revolutionair aangroei werend product Finsulate in zee met PortXL 2022

Rotterdam wil grotere innovatievoetafdruk

Rotterdam, 12 september 2022… Het Hoofddorpse bedrijf Finsulate, bedenker van gifvrije antifouling in de vorm van opplakbaar folie, is door het PortXL partnernetwerk geselecteerd als een van de veertien decarbonisatie innovators 2022 in Rotterdam. Tijdens een drie maanden durend programma gaan de geselecteerde start- en scale-ups met mentoren en partners aan de slag om nieuwe, innovatie gerelateerde samenwerkingen tot stand te brengen. Het doel: getekende contracten met corporate partners. Op 15 december worden deze bekend gemaakt.

PortXL ecosysteem

Het PortXL ecosysteem bestaat uit start- en scale-ups, investeerders en partners, zoals Van Oord, Port of Rotterdam, Boskalis, Damen, Shell, Deltares, Gemeente Rotterdam, Ampelmann, InnovationQuarter, Provincie Zuid-Holland en SPEED. Het is de bedoeling dat de decarbonisatie innovators gaan helpen de innovatievoetafdruk van de stad Rotterdam te laten groeien. In maart ging de voorselectie van start en stroomden maar liefst 2.500 inschrijvingen binnen. Vorige week werd een eerste selectie van 65 kandidaten uitgenodigd om naar Rotterdam te komen om de corporate partners persoonlijk te ontmoeten. Uiteindelijk werden veertien bedrijven geselecteerd, afkomstig uit negen verschillende landen. Finsulate is één van de vijf Nederlandse uitverkorenen.

Verduurzaming

De missie van PortXL is het versnellen van innovatieve technologieën in havenregio’s wereldwijd. Finsulate-CEO Rik Breur zegt: ‘Ons gifvrije antifouling product past natuurlijk perfect bij deze missie. Ik ben dan ook heel blij dat we zijn geselecteerd. Naast het feit dat een samenwerking met een corporate goed bij onze groei-ambitie past, denk ik dat wij, waar het scheepvaart en offshore betreft, bedrijven écht kunnen helpen met het ontwikkelen van hun verduurzaming; ieder schip of platform heeft nou eenmaal te maken met antifouling. Wij bieden de oplossing. Ik verwacht dat er veel moois uit deze samenwerking opbloeit. Leuk voor ons, voor de corporates, voor het milieu!’.

Over PortXL:

PortXL is ’s werelds eerste havenversneller, met een wereldwijd netwerk van toonaangevende bedrijven en experts. Het doel van PortXL is het versnellen van innovatieve technologieën voor de groene energie, maritieme, logistieke en procesindustrie in havenregio’s over de hele wereld. Daarbij activeert PortXL een zo groot mogelijk ecosysteem om ondernemerschap voor alle betrokken partijen te stimuleren. PortXL is in 2015 gelanceerd met de ambitie om een brug te slaan tussen innovatieve ondernemers en het gevestigde havenbedrijfsleven. PortXL is de linking pin tussen deze twee werelden. PortXL is in haar zesde jaar actief en heeft tot nu toe 12 programma’s uitgevoerd, meer dan 100 start-ups en scale-ups versneld en de ondertekening van meer dan 220 contracten gefaciliteerd.

Over Finsulate:

In Nederland alleen al is er sprake van ongeveer 600.000 liter giftige antifouling verf die jaarlijks in het milieu terecht komt. Finsulate, een uitvinding van Nederlandse bodem, is volledig gifvrij en biedt daarmee het milieuvriendelijke alternatief, met bovendien een gegarandeerde levensduur van vijf tot tien jaar. Het wordt aangebracht als zelfklevende folie (“wrapping”). De antifouling eigenschappen zijn het resultaat van kleine vezeltjes, die omhoogsteken op de folie. Het oppervlak is daarmee niet meer glad, maar stekelig en aangroei krijgt geen kans zich te hechten. Zie ook: https://www.finsulate.com/nl/

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie:

In de bijlage de lijst met alle veertien geselecteerde bedrijven. Voor meer informatie en aanvullend beeldmateriaal kunt u mailen of bellen met Annelies Putman Cramer bij Fair Focus: annelies@fairfocus.nl – 06 53 215 475.