Digitaal Livestream tijdens Coronacrisis

OP AFSTAND MAAR TOCH SAMEN IN DE ICONISCHE KONINGIN MÁXIMA ZAAL

Duurzaam ondernemen anno coronacrisis: digitaal livestreamen vanuit het KIT

Amsterdam, 21 april 2020 – Duurzaam, digitaal en helemaal van nu. Vanaf maandag 20 april kunnen groepen tot 500 personen digitaal terecht bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen. De Koningin Máxima Zaal wordt opengesteld voor presentaties, conferenties en webinars via livestreams. Kortom: voor hypermoderne conferenties op afstand. Dankzij de state-of-the-art apparatuur is het mogelijk met maximaal 500 personen tegelijk te communiceren. Dat betekent samen vergaderen op afstand, vanuit een van de oudste en meest iconische conferentiezalen van Nederland.

Het vergaderen van vandaag

De Koningin Máxima Zaal is in de basis al klaar voor het vergaderen van de toekomst, dat door de Coronacrisis opeens het vergaderen van vandaag is geworden. De ruimte is voorzien van de juiste belichting, uitstekende akoestiek en een sfeervolle ambiance. In samenwerking met TSR AudioVisuele Interacties komt daar nu highspeed livestreaming bij. Tijdens de opnames zorgen twee technici en een eventmanager – die uiteraard werken volgens de richtlijnen van het RIVM – voor een naadloze online gemonitorde bijeenkomst. Elke meeting krijgt een geheel eigen look and feel dankzij de op maat gemaakte landingspagina voor de deelnemers. Er zijn streamingpakketten samengesteld voor twee, vier of acht uurssessies. Delen van de opnames kunnen later worden gebruikt voor de social media-kanalen van de klant.

Duurzaam én digitaal

Ineke Noordhoek, Commercieel Directeur Hospitality van het Koninklijk Instituut voor de Tropen over deze nieuwe ontwikkeling: “De duurzaamheidstrend om niet meer voor elke bijeenkomst op het vliegtuig te stappen is natuurlijk al langer gaande, maar de huidige crisis heeft de ontwikkelingen in een stroomversnelling gebracht. Online bijeenkomen is nu noodgedwongen het devies en dat betekent dat we niet alleen duurzaam, maar ook digitaal bij elkaar komen. De mogelijkheden zijn eindeloos, zeker nu onze livestreamingdienst in werking is. Spreken voor groepen tot 500 personen kan ook nu vanaf een podium waar beroemdheden als Hare Majesteit Koningin Máxima en Kofi Annan belangrijke toespraken over relevante en duurzame onderwerpen hielden. Het publiek is even groot, alleen zit het wat verder weg. Samen vergaderen op afstand – het kan bij KIT!”

Over het Koninklijk Instituut voor de Tropen

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) is een non-for-profit kennis- en expertise organisatie voor duurzame ontwikkeling en interculturele samenwerking. KIT is sinds 1926 gehuisvest in een monumentaal pand aan de Amsterdamse Mauritskade. Een groot deel van de opbrengst – waaronder die van KIT Conferences & Events – komt ten goede aan kennisprojecten op het gebied van duurzame, economische, sociale en organisatorische veranderingen en gezondheidszorg.

Zie ook www.kit.nl en www.kit.nl/nl/conferenties-evenementen/.