Story

Een paar jaar geleden las ik een artikel van Jurriaan Kamp over mooie en innovatieve initiatieven. Ze waren er wel, maar niet succesvol, want onvoldoende bekend. Hij quote Gunter Pauli, auteur van het boek de Blauwe Economie, die ik later ontmoette op een boeklancering.

Daarna volgde ik zo’n 75 bijeenkomsten, workshops en seminars. Circle Economy-congressen, Green Deal presentaties, Nudge-dagen – you name it, I did it. Met één grote gemene deler: duurzaamheid. Pauli had absoluut gelijk over de communicatie, die moest beter. Daarom heb ik Fair Focus opgericht.

Fair Focus heeft de ambitie om innovatieve MKB-bedrijven en scale-ups te helpen hun boodschap effectief over te brengen. Zodat ze mooie leads en nieuwe investeerders vinden, zodat ze wel bekend worden. En geliefd. We werken B2B, maar met de focus op aandacht. Van mens tot mens.

Annelies Putman Cramer,

Founding Partner bij Fair Focus

meet the team!

Annelies Putman Cramer, Partner
Annelies Putman Cramer, Partner
Ze groeide op in Bussum, studeerde in Parijs en Maastricht, werd wijs in Amsterdam. Al 25 jaar succesvol in PR en marketing-communicatie. Met passie, performance en creativiteit geeft Annelies richting aan de Fair Focus projecten.
Marliek Weldring,
Marliek Weldring,PR- Consultant
Marliek is analytisch, doortastend en resultaatgericht. Met haar achtergrond in marketing-communicatie en kritische, out-of-the-box mentaliteit, helpt ze onze scale-ups aan de publiciteit waar zij naar opzoek zijn.
Maxime van Bemmel,
Maxime van Bemmel,Stagiaire
Maxime is ambitieus, gedreven en heeft een scherpe blik. Met veel kennis over media, journalistiek en Adobe kan hij allerlei soorten content haarfijn ontwikkelen.
Jan Heemskerk,
Jan Heemskerk,Copywriter
Journalist, columnist en voormalig hoofdredacteur van het maandblad Playboy, auteur van diverse boeken en tegenwoordig ook van persberichten. Interviewer. Adviserend en meedenkend drukt hij zijn creatieve stempel op het werk van Fair Focus.
Karin Rus,
Karin Rus,Copywriter
Of het nu gaat om een brochure, persbericht of radio-interview: Karin weet de juiste woorden te vinden. Ze weet deze te her-hutselen tot een aansprekende, overtuigende en prikkelende tekst. Die bovendien tijdloos en begrijpelijk is. Ook al gaat het om technische zaken, de tekst blijft heerlijk om te lezen.
Petra ter Doest,
Petra ter Doest,Journalist
Petra is van huis uit journalist en heeft onder meer (10 jaar) bij opinieblad Elsevier gewerkt. Publiceren in print was toen haar métier, nu leert zij mensen over hun bedrijf of zichzelf te publiceren via social media en geeft de workshops bij Fair Focus.
Nikola Fin,
Nikola Fin,Visual Designer
Met een achtergrond in de opleiding Mediaredactie houdt Nikola zich op creatieve wijze bezig met videoproducties voor onze klanten. Van vormgeving tot beeldmateriaal en presentaties. Positief en meedenkend zijn de sleutelwoorden voor deze gewaardeerde collega!

Vactures

Op zoek naar een leuke baan in Amsterdam?

Bekijk alle vacatures

REady to scale

Ready to Scale is een uniek groeiprogramma voor bedrijven die de ambitie hebben om uit te breiden. Het programma is ontworpen door ACE, The Startup Network en KplusV en er wordt samengewerkt met ondernemers, investeerders en de Amsterdamse Universiteiten om de groei van scale-ups te stimuleren. Fair Focus is één van die partners. Wij denken graag mee over prangende PR- en communicatievraagstukken zodat er gegroeid kan worden!

Ready 2 Scale Logo

Over fair focus gesproken…

Kijk hieronder voor een greep uit de publicaties over onszelf.

Fair Focus: geen woorden maar daden, en toch Amsterdams!