Pleased to meet you

VERHAAL

Een paar jaar geleden las ik een artikel van Jurriaan Kamp over mooie en innovatieve initiatieven. Ze waren er wel, maar niet succesvol, want onvoldoende bekend. Hij quote Gunter Pauli, auteur van het boek de Blauwe Economie, die ik later ontmoette op een boeklancering.

Daarna volgde ik zo’n 75 bijeenkomsten, workshops en seminars. Circle Economy-congressen, Green Deal presentaties, Nudge-dagen – you name it, I did it. Met één grote gemene deler: duurzaamheid. Pauli had absoluut gelijk over de communicatie, die moest beter. Daarom heb ik Fair Focus opgericht.

Fair Focus heeft de ambitie om innovatieve MKB-bedrijven en scale-ups te helpen hun boodschap effectief over te brengen. Zodat ze mooie leads en nieuwe investeerders vinden, zodat ze wel bekend worden. En geliefd. We werken B2B, maar met de focus op aandacht. Van mens tot mens.

Annelies Putman Cramer,

Founding Partner bij Fair Focus

Missie & visie

Met onze ervaring, expertise en enthousiasme helpen we innovatieve MKB’s en scale-ups aan content en aandacht. We bevinden ons in het speelveld van PR en marketing-communicatie en spitsen ons toe op B2B bedrijven in omgeving Amsterdam. We ondersteunen ondernemers en organisaties in hun quest naar groei en succes en doen dit op een persoonlijke, praktische, proactieve en positieve manier. Dat vinden we leuk en daar zijn we goed in.

Wij zijn ervan overtuigd dat de ontwikkelingen van nu bepalend zijn voor de toekomst. Daarom werken we – met onze expertise op het gebied van PR en marketing-communicatie – graag voor organisaties die zich in hun bedrijfsvoering richten op één of meerdere SDG’s. Zodat wij hen via onze inzet een stap verder helpen.

Bij Fair Focus zetten we ons graag in om baandoorbrekende ideeën en innovatieve initiatieven tot een succes te maken. Omdat ondernemers in de Tech, Health, Med en Service branche vaak wat anders aan hun hoofd hebben dan PR en marketing-communicatie, hebben wij onszelf als doel gesteld om ze hierin te ondersteunen. We geloven dat zij het fundament leggen voor een positieve toekomst en helpen ze graag een stapje verder. Zodat zij zich kunnen focussen op waar ze goed in zijn – en wij ook.

meet the team!

Annelies Putman Cramer, Partner
Annelies Putman Cramer, Partner
Ze groeide op in Bussum, studeerde in Parijs en Maastricht, werd wijs in Amsterdam. Al 25 jaar succesvol in PR en marketing-communicatie. Met passie, performance en creativiteit geeft Annelies richting aan de Fair Focus projecten.
Marliek Weldring,
Marliek Weldring,PR- Consultant
Marliek is analytisch, doortastend en resultaatgericht. Met haar achtergrond in marketing-communicatie en kritische, out-of-the-box mentaliteit, helpt ze onze scale-ups aan de publiciteit waar zij naar opzoek zijn.
Amira Zouaghi,
Amira Zouaghi,Stagiaire
Amira is creatief, pro-actief en denkt altijd in mogelijkheden. Ze studeert Commerciële Economie en heeft een achtergrond in sales. Haar kennis over marketing en sales brengt ze bij Fair Focus met plezier in de praktijk!
Jan Heemskerk,
Jan Heemskerk,Copywriter
Journalist, columnist en voormalig hoofdredacteur van het maandblad Playboy, auteur van diverse boeken en tegenwoordig ook van persberichten. Interviewer. Adviserend en meedenkend drukt hij zijn creatieve stempel op het werk van Fair Focus.
Karin Rus,
Karin Rus,Copywriter
Of het nu gaat om een brochure, persbericht of radio-interview: Karin weet de juiste woorden te vinden. Ze weet deze te her-hutselen tot een aansprekende, overtuigende en prikkelende tekst. Die bovendien tijdloos en begrijpelijk is. Ook al gaat het om technische zaken, de tekst blijft heerlijk om te lezen.
Petra ter Doest,
Petra ter Doest,Journalist
Petra is van huis uit journalist en heeft onder meer (10 jaar) bij opinieblad Elsevier gewerkt. Publiceren in print was toen haar métier, nu leert zij mensen over hun bedrijf of zichzelf te publiceren via social media en geeft de workshops bij Fair Focus.
Nikola Fin,
Nikola Fin,Visual Designer
Met een achtergrond in de opleiding Mediaredactie houdt Nikola zich op creatieve wijze bezig met videoproducties voor onze klanten. Van vormgeving tot beeldmateriaal of presentaties. Positief en meedenkend zijn de sleutelwoorden voor deze gewaardeerde collega!
Fusina Verloop,
Fusina Verloop,Content creatie & Connector
Fusina is (w)ondernemend en was 10 jaar lang initiatiefnemer van de kookboekenpromotie in Nederland en Vlaanderen. Voor Fair Focus brouwt zij content voor o.a. sociale media, (ver)bindt pers en linkt partijen aan elkaar voor gezamenlijk acties en de ultieme win-win.
Edward Hissink,
Edward Hissink,Marketeer & Storyteller
Met Edward werken we al sinds 1995 samen; met zijn vlijmscherpe analyses en enorme marketing-ervaring weet hij precies de kern van een missie, visie, positionerings en doelgroepen vraagstuk boven water te krijgen. En dit vervolgens te verpakken in een aansprekend verhaal, zodat je meer impact maakt als professional en als organisatie. Bezoek zijn website: https://edwardhissink.com/ of bel Annelies, die brengt jullie graag in contact of maakt een boeking voor een marketing-storytel-workshop van een dag.
Daan Putman Cramer,
Daan Putman Cramer,Organisatie adviseur
Daan werkte als bedrijfskundige 10 jaar bij de KLM en daarna als adviseur op het grensvlak van business en ICT.
Sinds 1995 is hij werkzaam als zelfstandig adviseur op het gebied van strategische planning, innovatie en verandering. Met creatieve oplossingen als liefhebberij, zet hij zich in voor de klanten van Fair Focus!
Mari Carmen Oudendijk,
Mari Carmen Oudendijk,Mediatrainer
Met ruim 25 jaar werkervaring als journalist en presentator (nieuws- en sportredactie van RTL, Sport1 en RTV Utrecht) zet Mari Carmen haar expertise in voor Fair Focus. Ze helpt woordvoerders in het bedrijfsleven bij hun performance richting de media. In haar mediatraining bereidt ze onze klanten voor op live tv-uitzendingen en webinars, presentaties en podcasts voor de radio en het modereren van events op podia.

Vactures

Op zoek naar een leuke baan in Amsterdam?

Bekijk alle vacatures

Over fair focus gesproken…

Kijk hieronder voor een greep uit de publicaties over onszelf.

REady to scale

Ready to Scale is een uniek groeiprogramma voor bedrijven die de ambitie hebben om uit te breiden. Het programma is ontworpen door ACE, The Startup Network en KplusV en er wordt samengewerkt met ondernemers, investeerders en de Amsterdamse Universiteiten om de groei van scale-ups te stimuleren. Fair Focus is één van die partners. Wij denken graag mee over prangende PR- en communicatievraagstukken zodat er gegroeid kan worden!

Ready 2 Scale Logo

Fair Focus. Woorden en daden!