Ons verhaal

Ik brak er mijn hoofd over: de meest inspirerende en innovatieve bedrijven krijgen nauwelijks goede pers. Hoe kan het dat ze niet de verdiende aandacht krijgen?

Ik volgde talloze congressen, workshops en seminars. Roep het maar! Ik deed het. Ik ontmoette nog veel meer echte ondernemers die – door wat voor reden dan ook – hun PR niet op orde kregen. Daarbij ontdekte ik hoe ik hen het beste kon helpen. Daarom heb ik Fair Focus opgericht. Want het is niet fair als sociale ondernemers, tech start-ups en digitale vrijbuiters buiten de spotlights komen te staan, puur omdat ze niet weten hoe het werkt…

Fair Focus heeft de ambitie om innovatieve MKB-bedrijven en scale-ups te helpen hun boodschap effectief over te brengen. Zodat ze mooie leads en nieuwe investeerders vinden, zodat ze wel bekend worden. En geliefd. We werken B2B, met de focus op positieve aandacht. Van mens tot mens.

Annelies Putman Cramer,

Founding Partner van Fair Focus

Missie & visie

Met onze ervaring, expertise en enthousiasme helpen we innovatieve MKB’s en scale-ups aan content en aandacht. We bevinden ons in het speelveld van PR en communicatie en spitsen ons toe op B2B bedrijven. We ondersteunen ondernemers en organisaties in hun zoektocht naar groei en succes. Dit doen wij op een persoonlijke, proactieve en positieve manier.

Dat vinden we leuk en daar zijn we ook nog eens goed in.

Bij Fair Focus zetten we ons graag in om baanbrekende ideeën en innovatieve initiatieven tot een succes te maken. Omdat (sociale) ondernemers in de tech, gezondheid en dienstverlening vaak wat anders aan hun hoofd hebben dan PR en communicatie, hebben wij onszelf als doel gesteld om hen hierin te ondersteunen. We geloven dat zij het fundament leggen voor een positieve toekomst en helpen ze graag een stapje verder. Zodat zij zich kunnen focussen op waar ze goed in zijn – en wij ook.

Over Fair Focus in het NRC

“Vóór 9 uur en na 5 uur nemen wij onze zakelijke telefoon ook op. Daar win je klanten mee.”

– Annelies

meet the (freelance) team!

Annelies Putman Cramer, Partner
Annelies Putman Cramer, Partner
Ze groeide op in Bussum, studeerde in Parijs en Maastricht, werd wijs in Amsterdam. Al 25 jaar succesvol in PR en marketing-communicatie. Met passie, performance en creativiteit geeft Annelies richting aan de Fair Focus projecten.
Jan Heemskerk,
Jan Heemskerk,Copywriter
Journalist, columnist en voormalig hoofdredacteur van het maandblad Playboy, auteur van diverse boeken en tegenwoordig ook van persberichten. Interviewer. Adviserend en meedenkend drukt hij zijn creatieve stempel op het werk van Fair Focus.
Karin Rus,
Karin Rus,Copywriter
Of het nu gaat om een brochure, persbericht of radio-interview: Karin weet de juiste woorden te vinden. Ze weet deze te her-hutselen tot een aansprekende, overtuigende en prikkelende tekst. Die bovendien tijdloos en begrijpelijk is. Ook al gaat het om technische zaken, de tekst blijft heerlijk om te lezen.
Petra ter Doest,
Petra ter Doest,Journalist
Petra is van huis uit journalist en heeft onder meer (10 jaar) bij opinieblad Elsevier gewerkt. Publiceren in print was toen haar métier, nu leert zij mensen over hun bedrijf of zichzelf te publiceren via social media en geeft de workshops bij Fair Focus.
Nikola Fin,
Nikola Fin,Visual Designer
Met een achtergrond in de opleiding Mediaredactie houdt Nikola zich op creatieve wijze bezig met videoproducties voor onze klanten. Van vormgeving tot beeldmateriaal of presentaties. Positief en meedenkend zijn de sleutelwoorden voor deze gewaardeerde collega!
Fusina Verloop,
Fusina Verloop,Content creatie & Connector
Fusina is (w)ondernemend en was 10 jaar lang initiatiefnemer van de kookboekenpromotie in Nederland en Vlaanderen. Voor Fair Focus brouwt zij content voor o.a. sociale media, (ver)bindt pers en linkt partijen aan elkaar voor gezamenlijk acties en de ultieme win-win.
Edward Hissink,
Edward Hissink,Marketeer & Storyteller
Met Edward werken we al sinds 1995 samen; met zijn vlijmscherpe analyses en enorme marketing-ervaring weet hij precies de kern van een missie, visie, positionerings en doelgroepen vraagstuk boven water te krijgen. En dit vervolgens te verpakken in een aansprekend verhaal, zodat je meer impact maakt als professional en als organisatie. Bezoek zijn website: https://edwardhissink.com/ of bel Annelies, die brengt jullie graag in contact of maakt een boeking voor een marketing-storytel-workshop van een dag.
Daan Putman Cramer,
Daan Putman Cramer,Organisatie adviseur
Daan werkte als bedrijfskundige 10 jaar bij de KLM en daarna als adviseur op het grensvlak van business en ICT.
Sinds 1995 is hij werkzaam als zelfstandig adviseur op het gebied van strategische planning, innovatie en verandering. Met creatieve oplossingen als liefhebberij, zet hij zich in voor de klanten van Fair Focus!
Mari Carmen Oudendijk,
Mari Carmen Oudendijk,Mediatrainer
Met ruim 25 jaar werkervaring als journalist en presentator (nieuws- en sportredactie van RTL, Sport1 en RTV Utrecht) zet Mari Carmen haar expertise in voor Fair Focus. Ze helpt woordvoerders in het bedrijfsleven bij hun performance richting de media. In haar mediatraining bereidt ze onze klanten voor op live tv-uitzendingen en webinars, presentaties en podcasts voor de radio en het modereren van events op podia.
Jos Hummelen
Jos HummelenAdvies en fotografie
Jos vliegen we in als we een frisse blik nodig hebben op strategie, tekst of beeld. Met ruime ervaring in het onderwijs en in de media is het altijd een feestje om weer samen te werken.

Vactures

Op zoek naar een leuke baan in Amsterdam?

Over fair focus gesproken…

Kijk hieronder voor een greep uit de publicaties over onszelf.

REady to scale

Ready to Scale is een uniek groeiprogramma voor bedrijven die de ambitie hebben om uit te breiden. Het programma is ontworpen door ACE, The Startup Network en KplusV en er wordt samengewerkt met ondernemers, investeerders en de Amsterdamse Universiteiten om de groei van scale-ups te stimuleren. Fair Focus is één van die partners. Wij denken graag mee over prangende PR- en communicatievraagstukken zodat er gegroeid kan worden!

Ready 2 Scale Logo

Fair Focus. Woorden en daden!